Aktuellt

  • Visa alla
  • Artiklar
  • Inifrån Å&P
  • Nyheter
  • Rekrytering

Förslag om nya regler kring arkivering

Under våren kom ett glädjande förslag från Regering där de föreslår en ändring av kravet på arkivering av bokföringsmaterial. Förslaget innebär att fysiskt bokföringsmaterial inte längre behöver arkiveras om det har digitaliseras.

Dags att deklarera!

Nu är Skatteverkets e-tjänst för att lämna in inkomstdeklaration för 2023 öppen. I det här inlägget sammanfattar vi viktiga datum och information om kompletteringar du behöver göra.

Glad Påsk

Vi vill passa på att önska er en glad påskhelg med välförtjänt vila! Under påskhelgen har kontoret något förändrade öppettider.

Grattis Jenny!

Vi är så glada över att vår otroliga kollega Jenny Cederfjord har avancerat ytterligare ett steg hos oss!

Välkomna Cecilia & Therese!

Vi är otroligt glada över att inleda våren med att välkomna våra två praktikanter till oss på Åhnberg & Partners!

Praktik hösten 2024

Nu har vi öppnat för ansökningar om praktik hos oss under hösten 2024. Vi söker dig som läser redovisning på högskolenivå eller på yrkesutbildning som till exempel Frans Schartau eller IHM och som ska göra din LIA-praktik i höst.

Hej Grind Life!

Det absolut bästa med vårt arbete är att dagligen få möjlighet att jobba med drivna och inspirerande företagare, och vår kund Louise Sondlo Zapata är ett riktigt bra exempel på det.

Webbseminarium

Vi på Åhnberg & Partners vill tipsa er om ett värdefullt webbseminarium om moms, arrangerat av Skatteverket. Detta är en fantastisk möjlighet för dig som vill starta eget företag eller allmänt intresserad av att veta mer om hur moms fungerar.

Dags för bokslut!

Här på Åhnberg & Partners är vi mitt uppe i bokslutsäsongen, där vi arbetar intensivt med att sammanställa och analysera våra kunders resultat för det gångna året.

Grattis Christoffer

Vår fantastiska kollega Christoffer Blomqvist har tagit ett välförtjänt kliv framåt hos oss! Christoffer har arbetat som redovisningsassistent och växlar nu upp till rollen som redovisningskonsult.

Nya regler kring digitala bolagsstämmor

Från och med 1 januari 2024 återinförs möjligheten till digitala bolagsstämmor permanent. Vi reder ut vad som gäller för att nyttja den möjligheten.

Vi rekryterar!

Är du en serviceinriktad person med passion för ekonomi och lönefrågor? Just nu söker vi på Åhnberg & Partners en engagerad medarbetare med 1-2 års erfarenhet inom löneområdet.

Skattenyheter 2024

Gränsen för statlig skatt lämnas oförändrad för första gången på många år. Men samtidigt får man ett höjt jobbskatteavdrag, vilket ger en något lägre skatt på arbete.

God jul & Gott nytt år!

Stort tack till alla våra fantastiska kunder, medarbetare och samarbetspartners för det här året!

Välkomna!

Vi är otroligt glada och stolta över att få presentera våra senaste tillskott här på byrån!

Rollbyte

Glada nyheter! Våra fantastiska medarbetare Andreas och Malin har fått nya roller.

Hej Ztorage!

Att vi på Å&P gillar ordning och reda är knappast någon överraskning, och därför är det lite extra kul att få presentera en av våra kunder som gjort det till sin affärsidé.

Arbetsmarknadsträff

Vi vill rikta ett stort tack till Frans Schartaus handelsinstitut och alla engagerade studenter som tog sig tid att besöka oss på mässan.

Save the date!

Den 7 november kommer vi att närvara vid Arbetsmarknadsträffen på Frans Schartaus Handelsinstitut. Det är ett utmärkt tillfälle för oss att få berätta om hur det är att praktisera och arbeta på ÅP

10 års jubileum för Matilda!

Den 24 oktober 2013 gjorde Matilda Rosenblom sin allra första dag på Åhnberg & Partners. Då som kontorsassistent i våra lokaler på Kammakargatan.

Praktik våren 2024

Nu har vi öppnat för ansökningar om praktik hos oss under våren 2024. Vi söker dig som läser redovisning på högskolenivå eller på yrkesutbildning som till exempel Frans Schartau eller IHM och som ska göra din LIA-praktik i vår.

Ny partner!

Vår fantastiska medarbetare Carolina Borg har tagit det stora klivet och blivit partner hos oss på Åhnberg & Partners. Vi är oerhört stolta och glada över detta!

Är du vår nästa kollega?

Vi växer och letar nu efter nästa stjärna att förstärka våra team med! Att arbeta som redovisningskonsult hos oss innebär ett varierande arbete där man får jobba med en mängd spännande bolag i olika branscher.

Stort grattis Jenny!

Vi på Åhnberg & Partners är glada att kunna presentera den senaste utvecklingen inom vårt team. Jenny Cederfjord har nu tagit steget upp och blivit redovisningskonsult.

Sista chansen att ansöka om elstöd!

Fram till och med den 25e september har företag med verksamhet i elområde 3 och 4 möjlighet att ansöka om elstöd.

Är du vår nästa seniora redovisningskonsult?

Åhnberg & Partners växer och vi söker nu en senior redovisningskonsult att förstärka vårt team med! Har du en bakgrund som redovisningskonsult på byrå

Vi rekryterar!

Vi letar just nu en efter en person som vill jobba extra hos oss som kontorsassistent. Är du student och letar ett extrajobb?

Öppettider under jul & nyår

Under jul och nyår har vi något förändrade öppettider och du når oss bäst via info@ahnbergpartners.se eller 08-345100.

Upphörande av den tillfälliga stämmolagen

Vid årsskiftet upphör den tillfälliga stämmolagen för bolags- och föreningsstämmor som gav undantag för att underlätta genomförandet.

Årets julgåva / Å&P-bössan för Musikhjälpen

Julen är för de allra flesta av oss en högtid som innebär umgänge med familjen och extra tid för vila och återhämtning. Men för många människor ser tyvärr inte verkligheten ut så.

Missa inte att avsluta ditt företag innan årsskiftet

Även fast det är lite verksamhet i ett företag eller om det är ”vilande” så kvarstår skyldigheten att lämna in deklarationer och göra bokslut, vilket kan var en ganska stor och onödig kostnad när bolaget inte har några intäkter.

Julklappar & julfest – det här gäller!

Julen närmar sig i rask takt och det innebär också att det är många företag som vill passa på att visa lite extra uppskattning för sina anställda och kunder. Men som företagare är det viktigt att hålla lite extra koll på vad som gäller kring julfester och julklappar.

Arbetsmarknadsträff för blivande redovisningskonsulter!

I veckan deltog vi på Frans Schartaus arbetsmarknadsträff där vi fick möjligheten att träffa blivande redovisningskonsulter! Ett utmärkt tillfälle för oss att få berätta om hur det är att praktisera och arbeta på Åhnberg & Partners

Sök praktik hos oss!

Nu har vi öppnat för ansökningar om praktik hos oss under våren 2023. Vi söker dig som läser redovisning på högskolenivå eller på yrkesutbildning

Grattis Christoffer & Rodrigo!

Under hösten har vi haft äran att handleda Christoffer och Rodrigo under deras LIA-praktik och i fredags var det dags att tack av dem. Nu ska dem tillbaka till sina studier vid Business School för att slutföra sitt examensarbete.

Räntan på anstånd och kvarskatt höjs

I veckan kommunicerade Skatteverket att räntan på kvarskatt och anstånd höjs från den 1 november. De meddelade även att intäktsränta kommer börja utgå på innestående belopp på skattekontot, vilket inte funnits sen 2016.

10 års jubileum för Micaela!

För exakt 10 år sedan gjorde Micaela Zilén sin första dag hos oss på Åhnberg & Partners, och aldrig hade vi vågat drömma om att vi skulle få äran att jobba med henne under så här lång tid.

Friskvårdsbidrag

Det är mycket vanligt att arbetsgivare erbjuder sina anställda friskvårdsbidrag som en personalförmån. Men det finns en del regler som måste följas

Välkommen Maggie By Kakan!

Under våren hade vi äran att välkomna en ny kund som vi är mycket glada över att få presentera. Det är hudvårdsmärket Maggie By Kakan som vi på Åhnberg & Partners har fått förtroendet att sköta redovisningen och ekonomiskt förvaltning för.

Ytterligare sänkt moms på vissa reparationer

Vid halvårsskiftet trädde en ändring i kraft som innebär att momsen sänktes på vissa reparationer. Detta är ett beslut som fattats för att uppmuntra fler

Snabbare handläggning vid nybildning av aktiebolag

I somras tog Regeringen beslut om nya förordningar vars innehåll har sitt ursprung i EU-direktiv om ändringar i bolagsrätten. Dessa förordningar påverkar Bolagsverkets arbete och service.

Rekordhöjning av prisbasbeloppet

Prisbasbeloppet för 2023 är nu fastställt och vi kan konstatera att det är en rekordstor ökning. Prisbasbeloppet höjs med 4 200 kr från 48 300 kronor till 52 500 kronor.

Viktig lagändring för dig som har anställda

I början av sommaren beslutade riksdagen om att genomföra en rad ändringar i lagen om anställningsskydd, LAS. Dessa ändringar berör alla företagare som har anställda.

Vi letar nya kollegor!

Vi letar ständigt efter nya stjärnorna hit till Å&P, och just nu söker vi särskilt efter en redovisningskonsult att utöka våra team med under hösten.

Välkomna Rodrigo & Christoffer!

Vi är så glada över att få inleda hösten med att välkomna två praktikanter till oss på Å&P!

Vi är tillbaka!

Nu börjar kontoret äntligen fyllas på efter semestrarna och vi är utvilade och redo för att sätta i gång höstterminen.

Trevlig sommar!

Trevlig sommar önskar vi på Åhnberg & Partners! Efter en fullspäckad vår ser vi nu fram emot lite välbehövlig semester och tid för återhämtning.

Välförtjänt rollbyte på byrån!

Innan vi avrundar för semester har vi en sista härlig nyhet att dela med oss av! Vår fantastiska medarbetare Sandra Andervang har tagit ett välförtjänt kliv framåt hos oss!

Ny partner!

Sen många år tillbaka är Åhnberg & Partners en partnerbyrå där alla medarbetare har möjlighet att bli partner. Vi har nu glädjen att meddela att Åhnberg & Partners precis fått ytterligare en partner!

När kommer skatteåterbäringen?

Sen ett par år tillbaka är det möjligt att få sin skatteåterbäring redan kring påsk. Men det gäller inte för den som gör tillägg till i sin deklaration eller om man har fått anstånd med att lämna in deklarationen.

Rollbyte på byrån!

Under våren har spännande förändringar skett här på byrån. Åhnberg & Partners grundare och tidigare VD Simon Åhnberg har bytt roll till styrelseordförande. Här följer tre frågor till Simon om rollbytet.

Vi rekryterar

Nu söker vi ännu fler medarbetare till Åhnberg & Partners! Under våren har vi välkomnat hela sex nya personer, men jakten på fler stjärnor till vårt team fortsätter då vår kundstock växer så det knakar.

Extra nedsättning av arbetsgivaravgifter för unga

Precis som förra sommaren gäller i år att för anställda mellan 19-23 år att arbetsgivaren under perioderna juni-augusti kan nyttja en extra nedsättning av arbetsgivaravgifterna.

Sommarvikarie kontorsassistent

Vi söker en sommarvikarie för vår kontorsassistent under sommaren! Vi letar efter en positiv person som älskar att ge god service och har erfarenhet av reception eller annat servicerelaterat arbete.

Sista chansen att söka omsättningsstöd

Fram till och med den 30 april kan enskilda firmor som tappat i omsättning med anledning av pandemin söka omsättningsstöd för perioderna december 2021 och januari samt februari 2022.

Glad Påsk

Under påskhelgen har kontoret något förändrade öppettider. Kontakta oss på info@ahnbergpartners.se så hör vi av oss så snart vi är tillbaka.

Gåvor till välgörenhet

Just nu är det extra många företag och privatpersoner som gör donationer för att stötta Ukraina, både genom pengar och gåvor. Ett otroligt viktigt och bra initiativ!

Praktikanter till höstterminen

Studerar du till redovisningskonsult och ska ut på praktik till hösten? Vi på Åhnberg & Partners söker just nu praktikanter inför höstterminen.

Utökade möjligheter att ansöka om anstånd med skatten

Företag som drabbats ekonomiskt har under pandemin kunnat söka anstånd med inbetalningar av skatt för att underlätta vid likviditetsproblem. Detta anstånd har nu utökat och utvidgats ytterligare.

Få din deklaration tidigare med digital brevlåda

I början av mars börjar Skatteverket skicka ut alla privata inkomstdeklarationer för föregående år. Först ut med att få sin deklaration är de som har digital brevlåda.

Dags att ansöka om omställningsstöd

I veckan tog Regeringen beslutet om att återinföra omställningsstödet. I och med detta kommer man nu kunna ansöka om omställningsstöd för perioderna december 2021 och januari 2022.

Inga obetalda skatter överlämnas till Kronofogden i februari

Skatteverket meddelade i veckan att man beslutat att inga obetalda skatter kommer överlämnas till Kronofogden i februari. Anledningen till detta är att det finns ett lagförslag som väntas börjar gälla i februari

Ny skattelättnad för förmånscykel

För att uppmuntra och öka cykelpendlingen i samhället har det från årsskiftet infört en skattelättnad när företag erbjuder sina anställda förmån i form av cykel för privat bruk.

Regeringen återinför krisstöd till företag med start i december

De smittskyddsåtgärder som återinfördes i december och även utökats under januari innebär att många företag inte kan bedriva sin verksamhet som tidigare.

Våra öppettider under jul & nyår!

Under julhelgen har vi något förändrade öppettider och du når oss bästa på info@ahnbergpartners.se och 08-345100.

Betalar ditt företag rätt preliminärskatt?

I december varje år skickar Skatteverket ut besked om företagets preliminärskatt för kommande år. Preliminärskatt är den skatt som företaget ska betala under kommande år.

Missa inte att se över löneuttaget innan årsskiftet

För dig som driver aktiebolag är det nu dags att se över löneuttagen i bolaget inför årsskiftet. Som delägare i aktiebolag finns två olika sätt att beräkna hur mycket lågbeskattad utdelning man får ta.

Julgåvor till anställda

Att ge julklappar till sina anställda är vanligt förekommande och ett fint sätt att visa extra uppskattning. Men det finns skattemässiga regler som begränsar hur generös man kan vara mot personalen.

Starta aktiebolag innan årsskiftet

Om du går i tankarna att starta aktiebolag eller ombilda din enskilda firma är det en god idé att göra det innan årsskiftet. Äger du aktier i bolaget inför årsskiftet får du nämligen tillgodoräkna dig utdelningsutrymme

Vi växer!

Vi växer och är på jakt efter fler grymma konsulter att utöka våra team med! Vi rekryterar just nu både redovisningskonsult och lönekonsult. Som konsult hos oss får man arbeta med en mängd spännande företagare i flera olika branscher.

Skattereduktion på inventarieköp innan årsskiftet

Riksdagen har beslutat om en tillfällig lag om skattereduktion för inventarieinköp som sker under 2021. Lagen innebär att fysiska och juridiska personer som har inkomst av näringsverksamhet kan få skattereduktion vid köp av materiella inventarier.

Är du student och letar praktikplats?

Ansökan till vårens praktikperiod är nu öppen. Vi söker studenter som vill praktisera hos oss under våren  2022 i minst 10 veckor. Som praktikant hos oss får man möjlighet att testa på en mängd olika arbetsuppgifter.

Dags att ta bort revisorn?

Planerar du att ta bort revisorn för ditt bolag så är det hög tid att göra detta nu om du har bokslut vid årsskiftet. Sista anmälningsdag till Bolagsverket för att undvika att behöva lämna revisionsberättelse är nämligen redan den 5 november.

Fortsatt möjlighet till omställningsstöd

Omställningsstödet är som bekant ett stöd till företag vars nettoomsättning har minskat i väsentlig utsträckning som en konsekvens av coronapandemin.

Lediga tjänster hos oss!

Nu är det återigen dags för oss på Åhnberg & Partners att utöka våra team med nya kollegor. Vi letar nu efter en redovisningskonsult som redan arbetat några år på en redovisningsbyrå

Skydda dig mot bedrägerier genom ny spärr mot obehöriga ombud

Skatteverket har lanserat en ny funktion för att spärra obehörig ombudsregistrering som ett steg i att minska riskerna för bedrägerier. Den som ansluter sig spärrar möjligheten att ansöka om ombudsbehörigheter på papper.

Dags att lämna in årsredovisningen – vad gäller för digital signering?

Digital signering och inlämning av årsredovisning ger möjligheten att jobba pappersfritt, vilket är både smidigare och säkrare. Sen en tid tillbaka går det att lämna in årsredovisningen digitalt till Bolagsverket, och inom en snar framtid väntas det dessutom bli ett krav.

Skattefria gåvor till anställda

För att stödja branscher som drabbats hårt under pandemin och bidra till en ökad konsumtion som kan stimulera återhämtningen av ekonomin förlängs och utökas nu arbetsgivares möjlighet till skattefria gåvor till anställda.

Förlängda stödåtgärder

Regeringen har aviserat om förlängning av flertalet stödåtgärder till och med september 2021. Pandemins negativa följder för företagen fortsätter varför de förlängda åtgärderna är väldigt efterfrågade.

Ny omgång av hyresstöd

Nu finns äntligen en ny stödomgång för lokalhyra. Stödet, som innebär att vissa lokalhyresgäster får rabatt på hyran, är en av regeringens åtgärder för att mildra de ekonomiska konsekvenserna av den ökade smittspridningen.

Missa inte att skicka in ansökan om omställningsstöd!

Imorgon 30/4 är sista dagen att söka omställningsstöd för perioderna augusti 2020-februari 2021. På tisdag 4/5 öppnar dessutom e-tjänsten för att ansöka om omställningsstödet för april 2021.

Funderar du på att anställa?

Att anställa sin första medarbetare är ett stort steg och en milstolpe för många egenföretagare. En till person i bolaget ger dig utrymme att öka företagets kapacitet och växa.

Ansök om omställningsstöd för mars

Förra veckan öppnade ansökan för omställningsstöd för perioden mars 2021. Stödet ges till företag som tappat mer än 30% i omsättning. Eftersom pandemin pågick även under mars föregående år jämförs omsättningen med mars 2019.

Är du vår nästa praktikant?

Vi letar just nu efter studenter som vill praktisera hos oss under hösten. Ansökan görs via vår hemsida och är öppen till och med 28/4. Vi söker dig som läser redovisning på högskolenivå eller på yrkesutbildning.

Få ersättning för kostnader för kompetensinsatser

Du som är arbetsgivare och ansöker om korttidsstöd har nu möjlighet att också ansöka om ersättning för kostnader för kompetensinsatser. Anställda som går ner i tid med korttidsstöd får en möjlighet att höja sin kompetensnivå under den tid som frigörs.

Förstärkt omställningsstöd till särskilt drabbade företag

Det finns nu ett förstärkt omställningsstöd att ansöka om avseende perioden juni – juli 2020 och som riktar sig till företag som blivit särskilt drabbade av specifika restriktioner och förbud relaterat till pandemin.

Äntligen dags att deklarera!

Tisdag den 16/3 öppnar Skatteverkets e-tjänst för att lämna in inkomstdeklaration för 2020. Deklarationen som skickas ut innehåller de förtryckta värden som myndigheter och företag rapporterat in till Skatteverket.

Sök omsättningsstöd om du driver enskild firma

I veckan öppnade e-tjänsten för ansökan om omsättningsstöd för tiden från augusti 2020 till och med februari 2021. Omsättningsstöd kan sökas av dig som driver enskild firma och som tappat mycket i omsättning på grund av pandemin.

Vi växer och letar nya medarbetare

Just nu finns två tjänster öppen för ansökning hos oss. En roll som redovisningsassistent för dig som fortfarande är i början av din redovisningskarriär.

Missa inte att ansöka om omställningsstöd för ytterligare perioder

Omställningsstöd augusti 2020 till och med februari 2021. Från och med idag 25/2 går det att ansöka om omställningsstödet för perioderna augusti-oktober 2020 och november-december 2020. På måndag den 1/3 öppnar också ansökan för perioden januari-februari 2021.

Skaffa digital brevlåda & få din deklaration tidigare!

Du som har en digital brevlåda, eller skaffar en senast 25/2, får den privata inkomstdeklarationen redan någon mellan 3-9 mars. Nytt för i år är att man också kommer att kunna logga in på skatteverket.se och se sin deklaration som pdf.

Förlängt stöd för korttidsarbete

Stödet för korttidsarbete (även kallat korttidspermittering) är nu beslutat att förlängas till och med 30 juni 2021. Den nya lagen träder ikraft den 15 februari och innehåller vissa förändringar jämfört med den tidigare lagstiftningen.

Sänkta arbetsgivaravgifter för unga

I veckan fattades beslutet om tillfälligt sänkta arbetsgivaravgifterna för ersättningar till personer som vid årets ingång har fyllt 18 men inte 23 år.

Slopad skatt på bostadsuppskov

En av skatteändring som började gälla nu vid årsskiftet är att skatten på bostadsuppskov, ofta kallad uppskovsränta, är borttagen.

Vad Brexit innebär för företag

I och med Storbritanniens utträde ur EU hanteras inte längre transaktioner med Storbritannien som EU-handel.

Nyheter från årsskiftet

Nytt år innebär nya lagar och regler som börjar gälla. Dels några förändringar som är aktuella för er som driver företag dels några som också påverkar privatpersoner.

Passa på att starta aktiebolag innan årsskiftet!

Går du i tankarna om att starta upp ett aktiebolag eller kanske ombilda din befintliga enskilda firma till ett aktiebolag så är det fördelaktigt att göra det innan årsskiftet!

Dags att kontrollera dina löneuttag inför årsskiftet

Året börjar nu lida mot sitt slut och för dig som driver ett aktiebolag är det därför läge att se över ditt totala löneuttag ifall du vill kunna nyttja reglerna om lönebaserat utdelningsutrymme.

Ytterligare krisåtgärder för företag

Flera av åtgärderna som vidtagits för att stötta företag genom krisen kommer att förlängas. Här nedan finns en sammanfattning av de senaste förslagen från Regeringen.

Guide för avslut av företag

Har du ett företag som du inte längre har någon verksamhet i kan det vara en bra idé att lägga ned verksamheten nu innan årsskiftet.

Ansök om omsättningsstöd för enskild firma

Även enskilda firmor har drabbats hårt ekonomiskt till följd av pandemin, men tyvärr har de tidigare krisåtgärderna i många fall inte kunnat nyttjas av enskilda firmor.

Är du vår nya kontorsassistent?

Vi letar just nu efter en kontorsassistent till vårt kontor på Wallingatan i centrala Stockholm. Vår fantastiska kontorsassistent Ellen ska börja studera efter årsskiftet så vi letar just nu efter hennes ersättare.

Kom och praktisera hos oss i vår!

Nu har vi precis öppnat upp för ansökningar för vårens praktikperiod. Som praktikant hos oss får man möjlighet att testa på en mängd olika arbetsuppgifter

Dags att söka omställningsstöd för maj, juni och juli

Omställningsstödet är en de statliga krisåtgärderna som har satts in för att hjälpa företag som tappat stor del av sin omsättning på grund av pandemin.

Nå dina mål med hjälp av budget

Att sätta upp och skriva ned sina mål är något som ofta förbises men studier visar på att det innebär en 40% större sannolikhet att man når målen om man gör det.

Skattenyheter i budgetpropositionen för 2021

Budgetpropositionen är regeringens förslag till statsbudget och nu i slutet av september presenterades budgetpropositionen för 2021.

Få tillbaka momsen på kundfordringar snabbare

Kraven för att kunna få tillbaka momsen på obetalda kundfakturor har sänkts med anledning av pandemins inverkan på ekonomin i samhället.

Förslag om förlängt omställningsstöd

Härom dagen kom förslaget att omställningsstödet som tidigare endast gällt för mars och april ska förlängas och även gälla maj, juni och juli.

Nya möjligheter till digital bolagsstämma

För att minska smittspridningen under pandemin beslutade Riksdagen tidigare i år om en tillfällig lagändring som bland annat möjliggör för företag att hålla bolagsstämmor digitalt, som via videotjänster och telefon.

Tillfälliga skatteregler för gåvor till anställda

Med anledning av det ekonomiska läget har det införts en tillfällig möjlighet för arbetsgivare att ge sina anställda en skattefri gåva.

Vi ser fram emot att ses igen – men på avstånd!

Vi på Åhnberg & Partners kommer under hösten att fortsätta med distansarbete. Kontoret kommer att vara öppet som vanligt men vi kommer att begränsa antalet medarbetare på plats

Ansök om omställningsstöd!

Som vi har gått ut med tidigare har riksdagen och regeringen beslutat om ett omställningsstöd till företag som har tappat mycket omsättning under mars och april 2020 på grund av Corona.

Förtydligande av korttidsarbete och utdelning

Tillväxtverket har förtydligat att utdelning och andra värdeöverföringar innebär att företaget inte är berättigat till stöd för korttidsarbete om värdeöverföringen skett efter 16 mars 2020.

Omställningsstöd för företagare i kris

Regeringen och samarbetspartierna har nu presenterat ett omsättningsstöd riktat till de företag som drabbats värst av pandemin.

Möjliga krisåtgärder för företagare

Det är många verksamheter som kämpar för att ta sig igenom krisen som Corona-pandemin åsamkar och vi på Åhnberg & Partners vill gärna göra vad vi kan för att stötta våra kunder i dessa svåra tider.

Skatteverkets nya e-tjänst för ansökan om anstånd med skattebetalning

En av åtgärderna i Regeringens krispaket är att bolag som drabbats ekonomiskt på grund av Corona-viruset kan få tillfälligt anstånd med skattebetalning för upp till tre redovisningsperioder.

Krispaket för småföretagare

Med anledning av Corona-pandemin kommer här en summering av det stödpaket för småföretag som regeringen presenterade den 25 mars.

Digital inlämning av reseunderlag

På Åhnberg & Partners strävar vi efter att arbeta så digitalt som möjligt, det effektiviserar vårt arbete samtidigt som det är bra för miljön.

E-tjänst för inkomstdeklaration 1!

Tiden rusar iväg och snart är det vår på riktigt! Det innebär bland annat att Skatteverkets e-tjänst för Inkomstdeklaration 1 öppnar och vi på Åhnberg & Partners ser fram emot att sätta igång med denna deklarationssäsong.

Skatteverkets granskningsområden 2020

Skatteverket väljer varje år ut ett antal områden som kommer att granskas lite extra noga av myndigheten.

Lugnt efter Brexit?

Den 1a februari 2020 lämnade Storbritannien EU, och frågorna har varit många kring hur det kommer att påverka svenska företag som handlar med Storbritannien och vice versa.

Minskning av aktiekapital

Från och med den 1 januari 2020 sänktes det lägsta tillåtna beloppet för aktiekapital från 50 000 kr till 25 000 kr. Det innebär att det blir billigare att starta bolag, om du har gått i sådana tankar kanske det är dags att skrida till verket!

Inlämning av kontrolluppgifter

Januari börjar lida mot sitt slut och på Åhnberg & Partners arbetar vi för fullt med att lämna in alla kontrolluppgifter för 2019.

Friskvård

Friskvårdsbidrag är en förmån som företag kan erbjuda sina anställda för att öka välmåendet hos personalen samt gör arbetsplatsen mer attraktiv.

Gränsbelopp att hålla koll på!

För inkomståret 2020 så har Skatteverket meddelat att brytpunkten för statlig skatt hamnar på 523 200 kr.

Regler kring jul på företaget

Julen närmar sig med stormsteg så vi tänkte reda ut vad som faktiskt gäller när företag i juletider vill visa uppskattning till sin personal. 

Lönetips inför årsskiftet!

För dig som är ägare av aktiebolag så kan det vara bra att se över dina löneuttag inför årsskiftet.

Sänkt krav på aktiekapitalet i aktiebolag

Regeringen har föreslagit sänkt krav på aktiekapitalet för aktiebolag från 50 000 kr till 25 000 kr.

Vad händer efter Brexit?

Just nu pekar mycket på att Brexit blir av den 31 oktober. Det innebär att bosättningskravet för företrädare i aktiebolag blir aktuellt.

Skydda ditt företag

Företagskapning är en allt vanligare bedrägeriform och även om du driver ett litet företag så finns det en risk att ditt företag drabbas.

Fakturera med Fortnox Faktuering!

Skapar du fortfarande dina fakturor i en excel- eller wordmall? Med Fortnox Fakturering kan du effektivisera din fakturahantering massor!

Bli bättre med budget!

Visste du att om du skriver ner och konkretiserar ditt mål så har du 42% större chans att nå det, än om du inte skrivit ned det?

Avdragsgillt eller inte?

Tycker du att det är svårt att veta vilka kostnader som är okej att dra av i din enskilda firma?

Nya lagar från halvårsskiftet 2019

Från den 1 juli i år började ett antal nya lagar och regler att gälla. Nedan har vi listat ett urval som berör många av våra kunder.

Förlängt växa-stöd för företag

Sedan tidigare har företag med hjälp av det så kallade ”Växa-stödet” haft möjlighet att få tillfälligt sänkta arbetsgivaravgifter när de anställer sin första medarbetare.

Senaste nytt om Brexit

Under senaste månaderna har det pågått förhandlingarna kring Storbritanniens utträde ur EU.

Lämna in din årsredovisning digitalt!

Förra våren öppnade Bolagsverket upp för möjligheten att lämna in årsredovisningen digitalt, men endast för vissa aktiebolag.

Obligatoriskt med E-faktura till offentlig sektor

Från och med den 1 april i år börjar en ny lag att gälla som innebär att företag som säljer till offentlig sektor måste skicka sina fakturor som e-faktura.

Skaffa digital brevlåda för att få deklarationen tidigare

I mitten på mars börjar Skatteverket skicka ut årets inkomstdeklarationer till alla privatpersoner i Sverige.

Hur påverkar Brexit svenska företagare?

Den 29 mars kommer Storbritannien att lämna EU. Förhandlingarna inför utträdet är i full gång men än så länge är det inte helt klart vad det kommer att innebära.

Nya regler för karens

Från och med 2019 gäller nya regler för karens vid anställds sjukdom.
När en anställd blir sjuk är arbetsgivaren skyldig att betala sjuklön till den anställde under de första 14 dagarna under sjukskrivningen.

Betalar ditt företag rätt preliminärskatt?

Vid årsskiftet skickade Skatteverket ut sina beslut om debiterad preliminärskatt för 2019 till alla företag med kalenderår som räkenskapsår.

Nya gränsbelopp & brytpunkter för 2019

Sedan årsskiftet finns några nya beloppsgränser som berör er som är företagare. Budgeten som Riksdagen röstade igenom för 2019 innehöll en uppräkning av den nedre skiktgränsen för statlig skatt.

Jobba digitalt

Låt 2019 bli startskott för att på riktigt komma igång med att jobba mer digitalt i ditt bolag. Nu finns det massor av smarta och tidsbesparande program och lösningar som hjälper dig med just det.

Avveckla/avsluta bolag

Har du ett bolag som du inte använder längre? Se då till att lägga ner det så att du slipper massa onödiga kostnader nästa år.

Starta bolag

För dig som har planer på att snart starta ett aktiebolag finns det en fördel med att starta igång det nya bolaget innan året är slut.

Tre skattetips inför årsskiftet

Om du vill kunna nyttja reglerna om lönebaserat utdelningsutrymme i ditt bolag kan det behövas extra lön för att nå upp till rätt lönenivå.

Betalning till Skatteverket via Swish

Nu kan du som är privatperson eller som har enskild firma göra dina betalningar till Skatteverket med hjälp av Swish. Det är en funktion som har varit efterlängtad av många. Betalning

Enklare med app!

Med den nya appen Fortnox Kvitto & Resa kan hanteringen av dina kvitton, utlägg och traktamenten äntligen skötas ännu enklare!

Digital inlämning av årsredovisning

Under våren startade Bolagsverket en ny tjänst för digital inlämning av årsredovisning för aktiebolag.

Sänkt bolagsskatt från 2019

Tidigare i sommar tog Riksdagen beslut om att bolagsskatten ska sänkas från de 22% den ligger på nu.

Uppdaterade regler för friskvårdsbidrag

Efter en dom i Högsta förvaltningsdomstolen har reglerna för friskvårdsbidraget moderniserats och inkluderar nu lite dyrare sporter såsom golf, segling och ridning.

Missa inte Växa-stödet​ för aktiebolag och handelsbolag

Aktiebolag och handelsbolag kan från och med 2018 få nedsatt arbetsgivaravgift när de anställer för första gången – ett så kallat växa-stöd, som tidigare endast har gällt enskilda firmor.

Vill du hålla dig uppdaterad om vad som händer hos oss?

Kul, följ oss på sociala medier!

Facebook Instagram LinkedIn

Kontakta oss

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så återkommer vi till dig inom kort.