Nyheter

Dags att söka omställningsstöd för maj, juni och juli

Omställningsstödet är en de statliga krisåtgärderna som har satts in för att hjälpa företag som tappat stor del av sin omsättning på grund av pandemin. Tidigare har man kunnat ansöka om stödet för mars och april, men nu finns även möjligheten att ansöka för perioderna maj, juni och juli. För att få stödet för dessa perioder krävs dock ytterligare minskning av omsättningen.

För att vara berättigad till stödet krävs att företaget för maj månad ska ha tappat mer än 40% av omsättningen jämfört med maj föregående år. För juni och juli krävs att företaget har tappat mer än 50% av omsättningen jämfört med juni och juli föregående år.

Stödet innebär att företag kan få ett stöd motsvarande upp till 75% av det procentuella omsättningstappet, beräknat på företagets fasta kostnader för perioden.

Ansökan om stödet görs hos Skatteverket. Hos Skatteverket finns även ytterligare information om vad som gäller samt hur stort stöd företaget kan få. E-tjänsten öppnade nu i dagar och sista dagen att lämna in ansökan är den 30/11 2020.

Vi på Åhnberg & Partners hjälper dig gärna med ansökan för ditt företag. Du är varmt välkommen att kontakt oss för att få hjälp eller om du har några funderingar kring stödet!

Kontakta oss

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så återkommer vi till dig inom kort.