Nyheter

Skattefria gåvor till anställda

För att stödja branscher som drabbats hårt under pandemin och bidra till en ökad konsumtion som kan stimulera återhämtningen av ekonomin förlängs och utökas nu arbetsgivares möjlighet till skattefria gåvor till anställda.

Vanligtvis är möjligheten för gåvor till personal begränsade och ofta skattepliktiga. Under förra året slopades tillfälligt förmånsbeskattningen för gåvor till anställda upp till ett värde på 1 000 kronor per anställd. Regeringen har nu beslutat att skattefriheten ska ligga kvar även i år samt att beloppsgränsen samtidigt fördubblas till 2 000 kronor under 2021. De nya reglerna trädde i kraft i maj men kan alltså tillämpas retroaktivt från 1 januari 2021.

Det här är ett utmärkt tillfälle att både supporta andra lokala företag som har det kämpigt och visa lite extra uppskattning till dina anställda. Gåvan kan exempelvis vara presentkort på restauranger och butiker. För att gåvan ska vara skattefri för den anställda får gåvan inte lämnas i pengar och får heller inte överstiga beloppet 2 000 kr inklusive moms.

Kontakta oss

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så återkommer vi till dig inom kort.