Artiklar

Starta bolag

För dig som har planer på att snart starta ett aktiebolag finns det en fördel med att starta igång det nya bolaget innan året är slut. Om du äger aktierna i bolaget per den 1/1 2019 får du tillgodoräkna dig ett utdelningsutrymme som du kan använda för att ta ut lågbeskattad utdelning från ditt bolag.

Två sätt att starta bolag på:

– Bilda ett bolag från grunden. Bestäm dig för ett företagsnamn, betala in aktiekapitalet och skicka in anmälan till Bolagsverket.

– Köp ett lagerbolag. Fördelen med detta sätt är att det är något snabbare då bolaget redan är bildat. Det finns därmed redan ett organisationsnummer, vilket underlättar om du har väldigt bråttom att skriva under avtal och liknande.

Är du inte riktigt redo att starta igång ditt bolag än så finns det faktiskt en fördel med att vänta också. Från och med räkenskapsår som startas 2019-01-01 och senare gäller nämligen en något lägre bolagsskatt. Bolagsskatten sänks från nuvarande 22% till 21,4%.

Hör av dig till oss om du vill ha hjälp att starta bolag eller vill ha rådgivning för att hitta det skattemässigt mest fördelaktiga upplägget för dig!

Kontakta oss

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så återkommer vi till dig inom kort.