Nyheter

Förslag om förlängt omställningsstöd

Härom dagen kom förslaget att omställningsstödet som tidigare endast gällt för mars och april ska förlängas och även gälla maj, juni och juli. Omställningsstödet är en statlig krisåtgärd som satts in för att hjälpa företag som tappat stor del av sin omsättning på grund av pandemin. Stödet innebär att företag kan få ett stöd motsvarande upp till 75% av det procentuella omsättningstappet, beräknat på företagets fasta kostnader för perioden.

För att vara berättigad till stödet krävs att företaget för maj månad ska ha tappat mer än 40% av omsättningen jämfört med maj föregående år, och för juni och juli krävs att företaget har tappat mer än 50% av omsättningen jämfört med juni och juli föregående år. Regeringen arbetar för att ändringarna ska kunna träda i kraft så snart som möjligt men innan förslaget börjar gälla och det är möjligt att söka stödet även för maj, juni och juli behöver förslaget godkännas av EU-kommissionen. Ändringarna föreslås träda i kraft den 15 oktober 2020 och ansökan om stöd för perioden maj, juni och juli ska sedan göras senast i december 2020. Precis som tidigare kommer ansökan om stödet ske hos Skatteverket.

Hos Skatteverket finns mer information om vem som kan få stödet, olika kriterier och hur ansökningsprocessen ser ut. För att få hjälp med ansökan eller svar på funderingar så är du varmt välkommen att höra av dig till oss på Åhnberg & Partners!

Kontakta oss

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så återkommer vi till dig inom kort.