Nyheter

Ansök om omsättningsstöd för enskild firma

Även enskilda firmor har drabbats hårt ekonomiskt till följd av pandemin, men tyvärr har de tidigare krisåtgärderna i många fall inte kunnat nyttjas av enskilda firmor. Med anledning av det har nu Regeringen beslutat om ett särskilt stöd till enskilda firmor. Beslutet om omsättningsstödet kom i slutet av förra veckan och ansökningsperioden startar redan denna vecka.

För att vara berättigad till att söka stödet är en förutsättning att firman hade en omsättning om minst 200 000 kr under föregående år (2019).

Utöver det krävs att följande omsättningstapp uppnås:

  • mars – april 2020 understeg 70 procent av nettoomsättningen för samma period 2019
  • maj 2020 understeg 60 procent av nettoomsättningen för samma period 2019
  • juni och juli 2020 understeg 50 procent av nettoomsättningen för samma period 2019

Omsättningstappet måste också bero på pandemin och inte vara orsakad av andra faktorer. Storleken på stödet beror på själva storleken på omsättningstappet då man kan få ersättning med 75 procent av omsättningstappet. Totalt kan man få ett maximalt stöd på 120 000 kronor.

Ansökningsperioden pågår fram till och med 31 januari 2021. Tillskillnad från flera av de tidigare stöden så kommer det vara länsstyrelsen som beslutar om detta omsättningsstöd och sedan kommer utbetalning ske av Boverket. Ansökan sker genom Boverkets e-tjänst.

Tveka inte att höra av dig till oss på Åhnberg & Partners för att få hjälp med din ansökan.

Är det så att du vanligtvis brukar bokföra och sammanställa din firmas redovisning på årsbasis så tänk på att du behöver ha bokföringen för ansökningsperioderna mars-juli i ordning innan du lämnar in din ansökan. Kontakta oss så ser vi till att hjälpa till med detta också så att du kan ansöka om stödet.

Kontakta oss

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så återkommer vi till dig inom kort.