Nyheter

Inga obetalda skatter överlämnas till Kronofogden i februari

Skatteverket meddelade i veckan att man beslutat att inga obetalda skatter kommer överlämnas till Kronofogden i februari. Anledningen till detta är att det finns ett lagförslag som väntas börjar gälla i februari som ger utökade möjligheter att ansöka om tillfälliga anstånd med betalning av skatter och avgifter.

Det nya lagförslaget innebär att möjligheten att söka anstånd utökas med fler redovisningsperioder och beräknas börja gälla från den 8 februari.

Skatteverket som vanligtvis stämmer av förfallna skatter den 5e februari kommer alltså denna månad inte överlämna några skulder till Kronofogden. För dig som har ett underskott på bolagets skattekonto eller ditt eget privata skattekonto och fått ett betalningskrav innebär det ytterligare tid att reglera underskottet. Pengarna ska finnas på skattekontot den 28 februari för att undvika att skulden lämnas över till Kronofogden för indrivning. Läs mer om detta hos Skatteverket.

Har du frågor kring detta eller om möjligheten att söka anstånd enligt det nya lagförslaget? Tveka då inte att kontakta oss på Åhnberg & Partners.

Kontakta oss

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så återkommer vi till dig inom kort.