Nyheter

Fortsatt möjlighet till omställningsstöd

Omställningsstödet är som bekant ett stöd till företag vars nettoomsättning har minskat i väsentlig utsträckning som en konsekvens av coronapandemin. I takt med lättande av restriktioner blir pandemins påverkan på företagen något avtagande. Men för företag som behöver finns fortfarande möjlighet att söka omställningsstöd. De stödperioder som just nu går att ansöka om är juli och augusti 2021. Stöd kommer även gå att söka för perioden september 2021 inom kort.

Precis som tidigare görs ansökan om stöd hos Skatteverket och i tabellen nedan finns aktuella datum för respektive ansökan. För att vara berättigad till stöd krävs ett omsättningstapp om minst 30% och det lägsta stödbeloppet som betalas ut är 5 000kr.

Viktigt att komma ihåg är att ansökan om stöd motsvarande 100 000 kr eller mer måste kompletteras med ett revisorsintyg. Hinner man inte ordna med ett intyg innan ansökan stänger så kan ansökan kompletteras med intyget i efterhand.

Hör av dig till oss på Åhnberg & Partners om du vill ha hjälp att räkna på dina möjligheter till stöd eller behöver hjälp med ansökan.

 

Stödperioder                               Stödperioderna öppnas kl 12:00               Sista dag för ansökan

Juli 2021                                          2 augusti                                                       30 september

Augusti 2021                                  1 september                                                   8 oktober

September 2021                            1 oktober                                                        29 oktober

Kontakta oss

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så återkommer vi till dig inom kort.