Nyheter

Omställningsstöd för företagare i kris

Regeringen och samarbetspartierna har nu presenterat ett omsättningsstöd riktat till de företag som drabbats värst av pandemin. Detta ska göra det möjligt för företag att överbrygga den akuta krisen och samtidigt underlätta för företag att ställa om och anpassa sin verksamhet. Det kan till exempel vara restauranger som behöver sälja en större del av maten som hämtmat, eller taxiverksamhet som kan ställa om till leveranser. Stödet är dock inte begränsat till någon särskild bransch, utan riktar sig till de som haft ett rejält omsättningstapp.

För att få det föreslagna stödet krävs att företaget har ett omsättningstapp på minst 30% under mars-april 2020 jämfört med samma månader 2019. Dessutom gäller följande:

  • företaget ska ha haft en omsättning på minst 250 000 kr senaste räkenskapsåret.
  • stödet ges till företag (och organisationer) som har F-skatt.
  • maxbeloppet är 150 miljoner kr/företag.

Storleken på stödet varierar beroende på hur mycket företagets omsättning minskat, och varierar mellan 22,5 – 75% av företagets fasta kostnader exklusive lönekostnader för mars och april 2020. Ansökan om stödet ska göras till Skatteverket som kan granska ett företags verksamhet både vid ansökan och vid efterkontroll. Regeringen kommer att återkomma med mer information och mer detaljer hur stödet ska utformas och om hur, och när, man kan ansöka, vi kommer då att dela informationen på vår hemsida och i våra sociala kanaler.

Har du frågor eller funderingar är du som vanligt hjärtligt välkommen att kontakta oss!

Kontakta oss

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så återkommer vi till dig inom kort.