Artiklar

Missa inte att avsluta ditt företag innan årsskiftet

Även fast det är lite verksamhet i ett företag eller om det är ”vilande” så kvarstår skyldigheten att lämna in deklarationer och göra bokslut, vilket kan var en ganska stor och onödig kostnad när bolaget inte har några intäkter. Så har du företag som du inte längre har någon verksamhet i eller som du under kommande år inte kommer ha användning för så kan det vara bättre att lägga ned företaget.

För dig som driver enskild firma eller har ett aktiebolag med kalenderår som räkenskapsår är det mest fördelaktigt att göra detta innan årsskiftet för att undvika kostnader för ytterligare årsbokslut och deklarationer.

Har du en enskild firma är det absolut enklaste och snabbaste sättet att anmäla avregistrering av ditt företag via Verksamt. Om du har ett aktiebolag så brukar istället den smidigaste vägen vara så kallad snabbavveckling där man säljer bolaget till ett företag som likviderar bolaget mot en liten kostnad. Vill du läsa mer om hur du går tillväga så finns vår guide för avslut av företag här.

Hör gärna av dig till oss på Åhnberg & Partners om du har frågor kring nedläggning av ditt bolag!

Kontakta oss

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så återkommer vi till dig inom kort.