Artiklar

Skaffa digital brevlåda & få din deklaration tidigare!

Du som har en digital brevlåda, eller skaffar en senast 25/2, får den privata inkomstdeklarationen redan någon mellan 3-9 mars. Nytt för i år är att man också kommer att kunna logga in på skatteverket.se och se sin deklaration som pdf när utskicket till digital brevlåda är färdigt.

I den privata inkomstdeklarationen som skickas ut finns en preliminär uträkning av din skatt. Där kan du se om du ska få tillbaka på skatten eller måste betala in extra. Tänk på att du som exempelvis driver företag, sålt bostad eller aktier behöver komplettera din deklaration med uppgifter som kan påverka skatten.

I år är måndag den 3e maj sista dagen att deklarera. Men om du omfattas av byråanstånd gäller istället ett mycket senare datum, nämligen 15e juni.

Hos Skatteverket kan du se vilka olika alternativ för digital brevlåda som finns för dig som privatperson. På Mina Sidor inne på Skatteverket kan du se om du sedan tidigare har en digital brevlåda aktiverad. Utöver att deklarationen skickas till din digitala brevlåda så kommer även framtida myndighetspost dit på ett snabbt, säkert och miljövänligt sätt.

Kontakta oss

Fyll i dina kontaktuppgifter nedan så återkommer vi till dig inom kort.